Schietsport

Kennismaken

Schietcollege Prins Alexander streeft er na om aspirant-leden persoonlijk te begeleiden tijdens de introductie in de vereniging en de schietsport.

Tijdens de aspirant-lidmaatschapsperiode dient het aspirant-lid een introductiecursus te volgen, die veelal mondeling en op de praktijk gericht zal zijn. Deze introductiecursus bestaat uit lessen waarin in ieder geval aan de orde komt:

Info sportschieten

bron: knsa.nl

Het aspirant-lid begint altijd met het schieten met luchtwapens. Als de persoonlijke begeleider er van overtuigd is dat de schutter de juiste veiligheidseisen kent en bekwaamheid in het omgaan met wapens heeft, kan er eventueel worden overgegaan tot het schieten met vuurwapen(s).  

De schietsport is een ontwikkeling. Het lijkt makkelijk maar de schietsport is een zeer technische concentratie sport. Na elk schot wordt je afgerekend op het resultaat. En er zit een veiligheidsaspect bij. Je moet dus op veel dingen tegelijkertijd letten. Om je deze dingen aan te leren hebben wij een introductiecursus gemaakt.

Wil je kennismaken met de schietsport kun je een afspraak maken door onderstaand contactformulier in te vullen. Er zal contact worden opgenomen om een afspraak met je te maken voor een kennismaking met het sportschieten.

Informatie over het lid worden vind je hier.

Klik hier voor meer informatie over een VOG