Vogelschieten

Wat is vogelschieten?

In het oosten van het land vindt het vogelschieten voornamelijk op kermissen plaats. Een houten vogel wordt boven op een hoge paal geplaatst. De bedoeling is dat deze vogel eraf wordt geschoten. Degene de uiteindelijk het laatste stukje vogel naar beneden schiet wordt 'koning of koningin'. De manier hoe het vogelschieten wordt uitgevoerd wil per plaats nog wel eens verschillen. Hoe lang het duurt voor het laatste schot valt heeft te maken met de constructie van de houten vogel en de kwaliteit van de schutter(s).

Bij sc Prins Alexander wordt de vogel in een metalen bak, een kogelvanger geplaatst. Deze bak wordt door middel van een lift of een verrijker opgetild tot een hoogte van ca. 10 tot 12 meter. Het wapen, een karabijn wordt vastgezet in een standaard waardoor het niet mogelijk is om naast de bak te schieten.

 De schietvereniging beschikt over een tweetal installaties waarmee het vogelschieten in de wijde omgeving van Varsseveld wordt bedient. Mocht je meer informatie willen hebben over het vogelschieten vul dan het onderstaande contactformulier in.

Opstelling van de schietmast tijdens het vogelschieten in Lichtenvoorde